building | 2010. 07. 10. 21:31:00 | Felhasználó: 6B | 11504 letöltés |
András Árvai | Éva Répás | Norbert Villányi
The City Museum, Ljubljana
A felvétel ideje: 2009. 08. 17.

The existing palace was renovated using only minimal necessary elements such as frame-less windows and doors and neutral materials. The exhibition spaces are preserved in its original sizes according to the conservation program.

The first spiral_ The walk starts in the underground, at -3.00m where level of Ljubljana was located in prehistory. As the level of the city was layered through the history the walk rises up through the era of Rome , presented by original Roman road, medieval and baroque Ljubljana where the museum bar is located end returns to the ground-floor lobby. Archaeology was preserved in situ – no original stone was relocated.

The courtyard floor splits and raises parallel to this path and location of the roman road; it forms a roof above the stepped archaeology. The second spiral- in function as a roof over archaeology from level minus 3.00m to level 0.00m rises above the courtyard and becomes a levelled balcony. It allows different views on the courtyard and the palace.

The third spiral continues inside the palace on the level +4.00m as a balcony looking on the main hall. Going upstairs the old staircase the spiral becomes suspended ceiling (+7.50m), containing the entire service infrastructure such as acclimatization, diffuse lighting, sound system and fire protection system. The suspended spiral continues through the rooms and leads the visitor through the exhibition.
The same situation repeats on the next floor (+12.50m).

The existing palace was renovated using only minimal necessary elements such as frame-less windows and doors and neutral materials. The exhibition spaces are preserved in its original sizes according to the conservation program. Furniture in the palace is integrated within existing walls. Oak is local wood, colours of the glazed surfaces emerged from the colours that were used by archaeologists to define different era and times of the history.

At the time of the competition they were suspected that there will be some archaeology on the site but they did not new exactly where and of which importance. Therefore this part of the project had to be flexible and adaptable. The proposed solution was an opened plan of the cellar with adaptable structural system. The structural plans were drawn as 3d computer module that was adapted in relation to the suggestions of archaeologists. For example- the necessary column next to the roman road was placed in the centre of the discovered prehistoric graves.

 

Project & design team:
Rok Oman
Spela Videcnik
Rok Gerbec
Karla Murovec



Cimkék: slovenian architecture Ofis museum

Kapcsolódó videók:

Ajánló:

Hozzászolások száma: 0Hozzászolni csak bejelentkezés után lehet. Összes hozzászólás megtekintése 
<
3LHD   Alena Sramkova   Andrija Rusan   Atrium,   Balaton   Berlin   Bevk Perovic   BorderLINE Architecture   Budapest   Budapest,   Budaörs   Cerklje   Church   Collegium Hungaricum   CommON,   Cézanne   Dick Sikkes   FunTheory   Gabor Kruppa   Gabor Turanyi   Gelse   Heviz,   Izola   Kalmar,   Kindergarten   Kis Peter   Kozma   Krasnja   Lajos   Laposa winery   Ljubljana   László Jakab Orsós   National Technical Library in Prague   New Building CVUT   Ofis   Ofis Architects   Orsolya Kern   Pannonhalma   Peter Kis   Peter Klobusovszki   Peter Schweger   Shoppingroof   Slovenia   Sou Fujimoto   Student housing   Tamas Karacsony   Tamás Konok   Veszprem   WAMP   Wellness   Zsuffa   and   apartments   architect faculty prague   archive   bank   bath   biennále   bottle   bridge   budapest   chapel   cinema,   croatian architecture   fun   graffiti   hotel   hungarian architecture   hungarian poet   interviw with architects   monastery,Sopronbanfalva,monks   museum   piano   school   slovenian architecture   social   stair   stockholm   street art   suburb   swimming pool   urban   villa   winery   3LHD   Alena Sramkova   Andrija Rusan   Atrium,   Balaton   Berlin   Bevk Perovic   BorderLINE Architecture   Budapest   Budapest,   Budaörs   Cerklje   Church   Collegium Hungaricum   CommON,   Cézanne   Dick Sikkes   FunTheory   Gabor Kruppa   Gabor Turanyi   Gelse   Heviz,   Izola   Kalmar,   Kindergarten   Kis Peter   Kozma   Krasnja   Lajos   Laposa winery   Ljubljana   László Jakab Orsós   National Technical Library in Prague   New Building CVUT   Ofis   Ofis Architects   Orsolya Kern   Pannonhalma   Peter Kis   Peter Klobusovszki   Peter Schweger   Shoppingroof   Slovenia   Sou Fujimoto   Student housing   Tamas Karacsony   Tamás Konok   Veszprem   WAMP   Wellness   Zsuffa   and   apartments   architect faculty prague   archive   bank   bath   biennále   bottle   bridge   budapest   chapel   cinema,   croatian architecture   fun   graffiti   hotel   hungarian architecture   hungarian poet   interviw with architects   monastery,Sopronbanfalva,monks   museum   piano   school   slovenian architecture   social   stair   stockholm   street art   suburb   swimming pool   urban   villa   winery  
>
Tövissi Zsolt háza - admin
Ellenlábas Kemény Istvánnal és Solymosi Bálinttal - ellenlábas
Xpozíció 3. - admin
Interjú Serban Tiganas-szal a Román Építész Kamara elnökével - admin
Békéscsabai szélmalom - admin
Alpesi nyaraló - admin