Irodalmi rovattal bővül a 6b portál. Az itt megjelenő szövegek – tárcák, novellák, úti beszámolók, épületmesék – szépirodalmi szövegek. Nem kapcsolódnak szorosan az építészetről szóló tartalomhoz,  kapcsolódnak viszont mindahhoz, amire az építész is figyel: az emberhez, a belső terekhez, a megélt történetekhez, a felidézett emlékekhez. Láthatóvá teszik mindazt, ami a falakon belül zajlik, és reményeink szerint arról is képet adnak, milyen az irodalom ma, milyenek vagyunk mi, emberek, akiknek házak, városok, hidak, utak és kertek épülnek.

A kígyó árnyéka (részlet)
A kígyó árnyéka (részlet)
szöveg irodalom 2013. december 09.
Mondják, öregségünkben emlékezetünk is szemünk példáját kezdi követni, amely a közvetlen közelből elébe táruló dolgokat mind homályosabban, elmosódó foltokban látja, a távoli tárgyaknak azonban legapróbb részleteit is híven megmutatja, olyannyira, hogy ha örökösen e távoli tárgyakra szegeznénk tekintetünket, akár azzal is ámíthatnánk magunkat, hogy képességeink az idővel nemhogy hanyatlanának, hanem inkább még erősödnek is.
A proli
szöveg irodalom 2013. november 13.

Ha nem volna, ki kéne találni. De van.


Fürdők vízfestékkel – part 2.
Fürdők vízfestékkel – part 2.
szöveg irodalom 2013. október 14.

A Lukács, mint előző cikkében jelezte a balneológussá avanzsált Jonny Walker, alias Sétáló János, cserbenhagyta, ám balszerencséje sorszerű találkozással ajándékozta meg; elpártolt a Lukácstól, viszont otthonra, bízik benne erősen, végső otthonra talált a Rudasban.

Czapáry Veronika:  Nagyi  (részlet: Megszámolt babák)
Czapáry Veronika: Nagyi (részlet: Megszámolt babák)
szöveg irodalom 2013. október 01.

A Nagyi húslevese mindig utolérhetetlen. És én a húslevest szeretem a legjobban, cérnametélttel vagy csigatésztával, de főleg csigatésztával. A Nagyi annyira sok fűszert rak bele, és olyan finom lesz a végén, gyöngyöző aranysárga húsleves, hogy akármennyit meg tudok belőle enni.

A Bikás park
A Bikás park
szöveg irodalom 2013. szeptember 16.

Az eső végigverte Kelenföldöt: felrémlett rossz nyarak dióverése. Amúgy is árvíz van. Csendre intő. És esik is. Az ablakig ér a kékinges folyó. Pimaszul kilép a medréből: Pestnél 9 méteres rekordon tetőzik.

A róka (víg ismeretterjesztés)
A róka (víg ismeretterjesztés)
szöveg irodalom 2013. szeptember 01.

 A róka igéző állat. Mítoszok tárgya. A róka megbabonáz a farkával, a róka varázslatos, a róka az égből jött, a róka angyal: ilyesmik. Tehát a rókában van valami. A róka nem játék. Szép. És néha veszett. Külön színt neveztek róla el.

 

Fürdők vízfestékkel – part 1.
Fürdők vízfestékkel – part 1.
szöveg irodalom 2013. július 26.

A sztoikus flanőr (Johny Walker) és lelkes patrióta ezúttal balneológussá avanzsál, igen, a fürdők és gyógyvizek mérnökévé és szenvedélyesévé, olyan személlyé, nagy meglepetés, aki ő maga - valójában. Ezúttal büszkélkedni fog és persze, szokásához híven, szégyenkezni kicsit, mert Budapestet méltán nevezi a vizek, a források a gyógyfürdők városának, ugyanakkor az elmúlt években végbement úgynevezett felújítások, valamely egészen hihetetlen „eredményeket” hoztak a város életébe.

Ifjúság - romokban
Ifjúság - romokban
szöveg irodalom 2013. június 07.

Ha a városlakó az utcákat-tereket rója, azon veszi észre magát, hogy a fenségesen lomha Duna folyó jobb partján, a budai oldalon turistákat pillant meg, akik a Lánchíd és az Erzsébet-híd közötti szakaszon, a királyi palota, a vár alatt ácsorognak; kezükben fényképezőgép.

Alpest
Alpest
szöveg irodalom 2013. május 07.

Sok évvel ezelőtt vagyunk. Felolvasás. Látom mindenkiét. Egy vonatkoztatási téveszmés, három hernyós, kilenc szimpla nárcisz, van paranoid és hipohonder is, két bipoláris, egy Tourette- és három Othello-szindrómás. Ragyog minden betegség. Én a Szorongás vagyok. Bármikor eljöhetek érted. (Érted jöttünk, elvtárs, nem ellened – így mondhatták az almásfüzitői ávósok is Pál nagyapának.)

Valószínűtlenül sok
Valószínűtlenül sok
szöveg irodalom 2013. április 25.

Egy ideig lakótelepen laktunk: halványan emlékszem a harcokra, amiket a homokozó lapátokért vívtunk a játszótéren. Mire megtanultam járni, s felfedezhettem volna egymagamban a környéket, falura költöztünk. Annak is a legvégén laktunk, a házsorunk mögött egy zsákutca húzódott, mi csak hátsóutcának hívtuk.

Nem lóverseny
Nem lóverseny
szöveg irodalom 2013. április 11.

Ha mondjuk a jóindulatú, kíváncsi, nyitott, érdeklődő, Magyarországra látogató turista, műveltségi igényeinek és többszörösének függvényében, utazását megelőzően tájékozódik, arról fog értesülni, hogy a tizenkilencedik század második felében, az osztrák birodalommal létrejött, úgynevezett kiegyezés után, az Osztrák-Magyar Monarchiában, a magyar polgárosodás egyik vezéralakja, Széchenyi István gróf a társasági élet előmozdításában kulcsszerepet szánt a lóversenyzésnek.

Szeged mellé beszélés
Szeged mellé beszélés
szöveg irodalom 2013. március 19.

Jövő évben ünneplem tízedik évfordulóját annak, hogy tíz éve szeretnék elutazni Párizsba és mindezidáig ez nem sikerült. Szegeddel, az árvíz-emlékű, Móra Ferenc-szivart szívó várossal hasonló módon, némi szentséges áhítatban vagyok: kétszer pedig voltam benne és kétszer pedig senki nem mutatta be úgy rendesen.

 

Korrupció
Korrupció
szöveg irodalom 2013. február 19.
Egy nap eljött hozzám a volt polgármester, és azt mondta:
Papírhajó
Papírhajó
szöveg irodalom 2012. december 08.

László Noémi: Papírhajó, 2009. Erdélyi Híradó Kiadó, Előretolt Helyőrség Szépirodalmi Páholy, Kolozsvár, Ráció Kiadó, Budapest.

 

 

 

A Költők élete (V. H.)
A Költők élete (V. H.)
szöveg irodalom 2012. november 29.

A parazsat figyelte, mindig lenyűgözte ez az apró, forró pont, mint valami miniatűr jelzőtűz az éjszakában, amit puszta légzésével tart életben. Állt a sötét kapualjban, mutató és hüvelykujja közt morzsolgatta a szűrő nélküli cigarettát, majd mélyen beleszívott és olyan lassan eresztette ki a füstöt, amilyen lassan csak bírta.

 

A Városon túl - Hanif Kureishi: A külteleki Buddha
A Városon túl - Hanif Kureishi: A külteleki Buddha
szöveg irodalom 2012. november 18.

Mindig is szerettem egy városnak azt az arcát látni, amely a turisták elől rejtve marad, nem csak a csillogást, hanem a kőkemény valóságot, az ellentéteket, az embereket és mindent, ami a hétköznapokban fellelhető. 

Kóborlásaim
Kóborlásaim
szöveg irodalom 2012. szeptember 25.

A térben én egy állat szemével nézem magam. A térben én egy állat szeme vagyok. Egy pontosvessző a térben. Egy pont. Ahonnét nézzük. Ahonnét nézem, több évvel ezelőttről, onnét én egy pont vagyok az azóta megváltozott, átalakított, átalakult térben.

Kettős vakolás (részlet, WGA)
Kettős vakolás (részlet, WGA)
szöveg irodalom 2012. július 06.
Részlet a Kettős vakolás című, a Kalligram Kiadónál megjelenő, Bazsányi Sándor és Wesselényi-Garay Andor közösen írt esszékötetéből. A részlet Wesselényi-Garay Andor elemzése Lengyel Péter Cseréptörés című regényrészletéről. WGA szövegébe ékelve, dőltbetűvel szedve Bazsányi Sándor megjegyzéseit olvashatjuk.
Kettős vakolás (részlet)
Kettős vakolás (részlet, BS)
szöveg irodalom 2012. július 06.

Részlet a Kettős vakolás című, a Kalligram Kiadónál megjelenő, Bazsányi Sándor és Wesselényi-Garay Andor közösen írt esszékötetéből. A részlet Bazsányi Sándor elemzése Lengyel Péter Cseréptörés című regényrészletéről. Bazsányi szövegébe ékelve, dőltbetűvel szedve Wesselényi-Garay Andor megjegyzéseit olvashatjuk.

Cseréptörés (részlet)
Cseréptörés (részlet)
szöveg irodalom 2012. július 06.
Ismerte a város hajnalait, mint a saját tenyerét. Csavargott hajnali körutakon a fiúkkal egy megfeledkezett percre, az érettségi bankettjének másnapján. Ismerhette más városok hajnalait, égnek épp most London narancs fényei, zárt kocsmák rézpultjain tükröződik világuk. A Föld túlsó oldalán, Havanna sós parti sétányán patkány fut gyors sikollyal az elhagyott autójavító kövei közé.
A kert. Lassú mozgás
A kert. Lassú mozgás
szöveg irodalom 2012. április 06.
József Attila Kör –L’Harmattan Kiadó, 2007 (szerk. k. kabai lóránt, Mizser Attila)
Találkozás egy időutazóval
Találkozás egy időutazóval
szöveg irodalom 2012. március 06.

Alighogy elkezdtem a felolvasást, kerekképű, pocakos férfi lépett a terembe. Nem ült le, pedig akadt hely az első sorokban. Jobb vállával az egyik oszlopnak dőlt, úgy hallgatott végig. Arra gondoltam, valószínűleg csak betévedt, és járatlan az efféle helyeken. De valami miatt mégsem tűnt melegedő, pogácsára, borra ácsingózó nyugdíjasnak.  

Anya kacag (regényrészlet)
Anya kacag
szöveg irodalom 2012. február 16.

Január 5.

 

Ma jó nap volt, bár kissé fáradt vagyok. Tegnap elmentem a Műcsarnokba, végül is kurva kevesen voltak ott.

Hiénának tetszik
Hiénának tetszik
szöveg irodalom 2012. február 09.

Ma egy medvével beszéltem. Aranyos volt, azt is mondta, hogy brumm, meg a kétlábúakon nevetgéltünk, hogy hogy benézték. Azt hiszik, a méhek csinálják a mézet, miközben a méhek csak a katonák, az őrzők. A mézet a medvék csinálják, aranyból, erdőmélyből, és kavarják, kavarják. De semmi piszkosfred.


Akármikor rám zuhanhat valami
Akármikor rám zuhanhat valami
szöveg irodalom 2012. február 09.

Folyton attól félek, mondja az idősebb nő, és közben nem is a fodrászt, nem is készülő frizuráját, hanem önmagát figyeli, önmagával néz farkasszemet a falnyi tükörben, folyton attól félek, hogy rám esik valami, érted?

Mándy Iván szemüvege
Mándy Iván szemüvege
szöveg irodalom 2012. január 12.
Kihordják őket. A meguntakat. Az elárultakat. Lomtalanítás: így hívják. Kíméletlen hagyomány.
Téglák Csanytelekről
Téglák Csanytelekről
szöveg irodalom 2011. december 23.

Bálint rákészült, hogy bevegye a derékszögű kanyart Csanytelek kétharmadánál. Ez volt az egyetlen L alakú falu, amit ismert, sokszor végigjött rajta Szolnokra menet. Eszébe jutott, milyen volt, mikor először döngetett végig ezen az útszakaszon, győzedelmesen, mert elhatározta: megveszi a telket.

Egyedül egy kereszttel
Egyedül egy kereszttel
szöveg irodalom 2011. december 23.

Most azokra gondolok, akik egyedül vannak. Egyedül a karácsonnyal. Egyedül egy kereszttel.


Építészet alapú társadalom - II.
Építészet alapú társadalom - II.
szöveg irodalom 2011. november 28.

Az emberek különféle korokban különféle elméleteket eszeltek ki a társadalom alapjának meghatározására.

Budapest-hangulatok
Budapest-hangulatok
szöveg irodalom 2011. november 28.

Budapest különböző hangulatai, fényei, színei, ahogy írók, költők és fotósok látják. A nyomtatott Prae Budapest-számát Csányi Vilmos, Kornis Mihály, Csobánka Zsuzsa prózarészleteivel, Can Togay és Juhász Ferenc verseivel, valamint Börcsök Mihály fotóival ajánljuk. A lap kapható az Írók boltjában és a jobb újságárusoknál.

Fasírtok százai, ezrei
Fasírtok százai, ezrei
szöveg irodalom 2011. november 11.

Mi legyen az ebéd?, kérdezi mindig anyám, és mindig mást főz. Azt mondja, meglepetésből, nem hiszem, sokáig nem hiszem el, aztán egyszer bevallja, hogy csak azt tud főzni, amit kíván, amire aznap reggel rákívánkozik, különben nem fűlik a foga az egészhez.

A Kopasz
A Kopasz
szöveg irodalom 2011. október 23.

Itt az október, de még ragyog a Kopasz. A Lágymányosi Öböl. Más néven: Kopaszi gát. 10 hektár, azaz 100 ezer négyzetméter. Elférne rajta ezer ház. Mindegy, nem lényeg, sétálni jó, számolni szomorúság.

Építészet alapú társadalom
Építészet alapú társadalom
szöveg irodalom 2011. október 06.

Az emberek különféle korokban különféle elméleteket eszeltek ki a társadalom alapjának meghatározására.

 

 

A lift
A lift
szöveg irodalom 2011. szeptember 22.

Szeptemberben felkínáltak egy állást, hát otthagytam az egyetemet, és dolgozni kezdtem a Vállalatnál. Hamarosan kineveztek a Képanalízises Nehézfémfázis Szegmentálási és Kutatási Főosztály vezetőjének. Pontosan egy éve. Nem volt rossz karrier az enyém – és negyven évesen még fiatalnak számítottam.

Balatonfüred
Balatonfüred
szöveg irodalom 2011. szeptember 13.

Negyedszázad előtt még nem volt Siófok, nem volt Kenese, Almádi, Alsóörs, Fülöp, Badacsony, Balatonföldvár, Boglár, Fonyód. Mind e gyönyörű fürdőhelyek sivatag partok voltak, s idegen közönséget nem ismertek.

 

Ha rám nézel, elrejtem
Ha rám nézel, elrejtem
szöveg irodalom 2011. augusztus 12.

Huszonhárom éves, százkilencven centi, százötven kiló, vállig érő, göndör, vörös haj, hófehér bőr, kék szemek. A haverjai Vikingnek szólítják, nem is tudják a rendes nevét.

Nem megérteni, nem úgy
Nem megérteni, nem úgy
szöveg irodalom 2011. augusztus 04.
Ezekkel az egészen finom, apró megtorpanásokkal sokkal többet kellene foglalkozni. De közben csak megy az ember, mintha észre sem venné, mintha nem is lenne jelentősége, hogy milyen sokszor zökken meg a sétálás ritmusa.
Playback
Playback
szöveg irodalom 2011. július 27.
„Az ápolók mindenkit megcsinálnak”. Asszem, ezt szánta az este csúcsmondatának, amivel majd jól megráz, vagy felmos, vagy nem tudom.
Két amcsi tali
Két amcsi tali
szöveg irodalom 2011. július 20.
A Széna téri bevásárlóközpont kettős épületét összekötő üveghídon pillantottam meg Pereszlényi Márkot. Az egyik oldalsó padon ült.
Úgy, ahogy van
Úgy, ahogy van
szöveg irodalom 2011. július 12.
Évekig éltem együtt egy kurvával, meséli János, nem ezen múlik. A megcsalás nem a testen múlik, hanem hogy hova megy az ember haza. Nézd, itt ez az ecset, a szeretkezés valahol itt kezdődik a szálak között, és itt is ér véget.
Káin
Káin
szöveg irodalom 2011. július 12.
Azt mondta, most már hátradőlhetek, nem lesz semmi baj. A falak magasak voltak, féltem, de ez egy másik éjjel volt. Szofka magához ölelt, az orromban éreztem a finom izzadsággal keveredő dezodorszagot, a mellemhez nyomódó puha melleket.
Víg postás
Víg postás
szöveg irodalom 2011. július 04.

180 kilométer, néha több. Valamiért mégis itt vagyok. Majdnem a legnagyobb. Miskolc, a Második. És a második is tud édes lenni. LeMisizem, de nem egy mézes hely. A sör és a fröccs  itt üdítő, a bor meg csak bor. Ha nem iszol, hívják a lódoktort. Itt magadért felelsz.

<
3H építésziroda   3LHD   A4 Studio   A4 Stúdió   Agora   Alena Sramkova   Andrea Deplazes   Andrija Rusan   Andrzej Stasiuk   András   BAHCS   BME   BME Sportközpont   Badacsonytomaj   Baglyas Erika   Bagossy Levente   Bak   Balatonakarattya   Balatonlelle   Balf   Balázs Mihály   Baróthy Anna   Baumhorn Lipót   Bazsányi Sándor   Benczúr László   Benedek Anna   Benedek Zsanett   Berlin   Betűrés   Bevk Perovic   Bojár Iván András   Bord Studio   Budapest   Budaörs   Bujnovszky Tamás   Bulcsu Tamás   Bunker   Báger   Békéscsaba   Celldömölk   Cerklje   Collegium Hungaricum   CommON,   Csaba   Csaba László   Családi ház   Csaplár Vilmos   Cseh András   Cseh építészet   Csehorszáh   Cserépváralja   Csillag Katalin   Cságoly Ferenc   Csánk Elemér   Czigány Tamás   Czigány Tamás,   Czita   Cézanne   Davide Macullo   Dobai János   Domus Áruház   Dubniczay-palota   Dévényi Márton   Dévényi Tamás   EKF   Ekler Dezső   Ellenlábas   Enota   Erdély   Erik,   Etyek   FUGA   Fehérváry Jákó   Ferencz Marcell   Fialovszky Tamás   Fiume   Fortvingler Éva   FunTheory   Földes Dalma   Földes és Társai Építésziroda   Galéria,   Gelse   Gereben Gábor   Gunther Zsolt   Guttmann Szabolcs   György Péter   Gyürki-Kiss Pál   Gödör   H-ház   Hajnal Zsolt   Hajós Alfréd   Hartmann Gergely   Hegedűs Péter   Helmle   Hetedik Műterem   Hofer Miklós   Horvátország   Hungária fürdő   Hévíz,   Hódmezővásárhely   Izola   JAK   JAK,   Jan Stempel   Janáky György   Janáky István   Jiri Smolik   John Pawson   Jánossy György   Kalmár László   Kalmár,   Karácsony Tamás   Katarzyna Majak   Keller Ferenc   Kemenes Vulkánpark   Kemény István   Kendi Imre   Kendik Géza   Kern Orsolya   Kettős vakolás   Kis Péter   Kisfakos   Klobusovszki Péter   Kollektív Műterem   Komárom   Konok Tamás   Kovács Dániel   Kovács Zoltán   Kozma Lajos   Kranj   Krasnja   Kruppa Gábor   Kuruc-domb   Kétvölgy   Lakos Dániel   Lakástrend   Latinovits Zoltán   Ljubljana   Luppa-sziget   Láng Zsolt   Lázár Antal   Lénárd Anna   M. Miltényi Miklós   MCXVI Építészműterem   Madeinhungary   Magyari Éva   Magyarország   Majkpuszta   Makovecz Imre   Maribor   Marosvásárhely   Martinkó József   Maurizio Bradaschia   Messer   Mezei László   Millenáris Velodrom   Molnár Csaba   Molnár Péter   Monostori Erőd   Moravánszky Ákos   Mátrai   Mészáros Erzsébet   Múzeum   Műegyetem   Nagy Bálint   Nagy Csaba   Nagy Márta   Nagy Péter   Nyitott Műhely   Németh Pál   Németország   Ofis   Ofis Arhitekti   Ofis arhitekti   Orsós László Jakab   Pannonhalma   Papp Róbert   Pasaréti út   Pazár Béla   Perbál,   Peter Schweger   Petri György   Piarista Központ   Pilisszentlászló   Podčetrtek   Porticus   Preisich Gábor   Preisich Katalin   Projekzil Architekti   Prága   Pápa   Pásztor Erika Katalina   Pázmándi Margit   Pécs   Pécs,   Reimholz Péter   Roeleveld-Sikkes   Román Építész Kamara   Rychtařík Zdenek   Rákos-patak   Sagra   Sajtos Gábor   Serban Tiganas   Shoppingroof   Siófok   Solymosi Bálint   Somló   Sopronbánfalva   Sou Fujimoto   Stara Fuzina   Szandaszőlős   Szeged   Szigliget   Szilágyi Klára   Szlovénia   Szojka Mariann Tünde   Számalk   Szécsi Noémi   Sárai Róbert   Sásd   Sóskút   Tamás Zsuzsa   Tamási iskola   Tardos Tibor   Tarnóczky Tamás   Tihanyi Bencés Apátság   Turányi Gábor   Törökbálint   Tövissi Zsolt   Tüzér utca   U. Nagy Gábor   Valkai CSaba   Valkai Csaba   Valkonya,   Varga Mátyás   Vendvidék   Veszprém   Vincent van Gogh   Vincze László   Virág   Virág Csaba   Vizdák Janka   Vysehrad atalier   Várkert Bazár   Várszegi Asztrik   Vékony Péter   WAMP   Wesselényi Garay Andor   Wesselényi-Garay Andor   Zeke Gyula   Zombor Gábor   Zsolnay Kulturális Negyed   Zsuffa   Zsuffa Zsolt   abc   alkotóhét   archív   bevk perović arhitekti   biennále   bme   boldogság   borászat   bölcsőde   bútor   dokumentumfilm   duna   egészség   előzetes   eozinmáz   esszé   faluház   felújítás   fürdő   graffiti   gázgyár   gólyabál   hotel   híd   interjú   iskola   kamalduli remeteség   kereskedelmi épület   kert   kertváros   kilátó   kiállítás   kolostor   kápolna   képkocka   kórház   könyvtár   közösség   leadásfutás   lépcső   mozi   munkacsoport.net   múzeum   művészettörténet   művészpiac   nyaraló   promo   propeller z   párbaj   spenótház   sportcsarnok   sportlétesítmény   stadion   stockholm   street art   szociális épület   szálloda   szélmalom   templom   tettye   tt1   társasház   uszoda   van Gogh   vasas vívócsarnok   város   városarculat   városháza   vívócsarnok   wellness   weninger borászat   xpozíció   zarándokház   zene   zongora   Árvai András   Árvai AndrásFUGA   ÉL-csarnok   Építész Stúdió   Építészet és kritika és írás   Óbudai Gázgyár Villamos Központ   Újmassa   Újpalota   építészkar   épületfotó   és   óvoda   üvegvisszaváltó   Őskohó   3H építésziroda   3LHD   A4 Studio   A4 Stúdió   Agora   Alena Sramkova   Andrea Deplazes   Andrija Rusan   Andrzej Stasiuk   András   BAHCS   BME   BME Sportközpont   Badacsonytomaj   Baglyas Erika   Bagossy Levente   Bak   Balatonakarattya   Balatonlelle   Balf   Balázs Mihály   Baróthy Anna   Baumhorn Lipót   Bazsányi Sándor   Benczúr László   Benedek Anna   Benedek Zsanett   Berlin   Betűrés   Bevk Perovic   Bojár Iván András   Bord Studio   Budapest   Budaörs   Bujnovszky Tamás   Bulcsu Tamás   Bunker   Báger   Békéscsaba   Celldömölk   Cerklje   Collegium Hungaricum   CommON,   Csaba   Csaba László   Családi ház   Csaplár Vilmos   Cseh András   Cseh építészet   Csehorszáh   Cserépváralja   Csillag Katalin   Cságoly Ferenc   Csánk Elemér   Czigány Tamás   Czigány Tamás,   Czita   Cézanne   Davide Macullo   Dobai János   Domus Áruház   Dubniczay-palota   Dévényi Márton   Dévényi Tamás   EKF   Ekler Dezső   Ellenlábas   Enota   Erdély   Erik,   Etyek   FUGA   Fehérváry Jákó   Ferencz Marcell   Fialovszky Tamás   Fiume   Fortvingler Éva   FunTheory   Földes Dalma   Földes és Társai Építésziroda   Galéria,   Gelse   Gereben Gábor   Gunther Zsolt   Guttmann Szabolcs   György Péter   Gyürki-Kiss Pál   Gödör   H-ház   Hajnal Zsolt   Hajós Alfréd   Hartmann Gergely   Hegedűs Péter   Helmle   Hetedik Műterem   Hofer Miklós   Horvátország   Hungária fürdő   Hévíz,   Hódmezővásárhely   Izola   JAK   JAK,   Jan Stempel   Janáky György   Janáky István   Jiri Smolik   John Pawson   Jánossy György   Kalmár László   Kalmár,   Karácsony Tamás   Katarzyna Majak   Keller Ferenc   Kemenes Vulkánpark   Kemény István   Kendi Imre   Kendik Géza   Kern Orsolya   Kettős vakolás   Kis Péter   Kisfakos   Klobusovszki Péter   Kollektív Műterem   Komárom   Konok Tamás   Kovács Dániel   Kovács Zoltán   Kozma Lajos   Kranj   Krasnja   Kruppa Gábor   Kuruc-domb   Kétvölgy   Lakos Dániel   Lakástrend   Latinovits Zoltán   Ljubljana   Luppa-sziget   Láng Zsolt   Lázár Antal   Lénárd Anna   M. Miltényi Miklós   MCXVI Építészműterem   Madeinhungary   Magyari Éva   Magyarország   Majkpuszta   Makovecz Imre   Maribor   Marosvásárhely   Martinkó József   Maurizio Bradaschia   Messer   Mezei László   Millenáris Velodrom   Molnár Csaba   Molnár Péter   Monostori Erőd   Moravánszky Ákos   Mátrai   Mészáros Erzsébet   Múzeum   Műegyetem   Nagy Bálint   Nagy Csaba   Nagy Márta   Nagy Péter   Nyitott Műhely   Németh Pál   Németország   Ofis   Ofis Arhitekti   Ofis arhitekti   Orsós László Jakab   Pannonhalma   Papp Róbert   Pasaréti út   Pazár Béla   Perbál,   Peter Schweger   Petri György   Piarista Központ   Pilisszentlászló   Podčetrtek   Porticus   Preisich Gábor   Preisich Katalin   Projekzil Architekti   Prága   Pápa   Pásztor Erika Katalina   Pázmándi Margit   Pécs   Pécs,   Reimholz Péter   Roeleveld-Sikkes   Román Építész Kamara   Rychtařík Zdenek   Rákos-patak   Sagra   Sajtos Gábor   Serban Tiganas   Shoppingroof   Siófok   Solymosi Bálint   Somló   Sopronbánfalva   Sou Fujimoto   Stara Fuzina   Szandaszőlős   Szeged   Szigliget   Szilágyi Klára   Szlovénia   Szojka Mariann Tünde   Számalk   Szécsi Noémi   Sárai Róbert   Sásd   Sóskút   Tamás Zsuzsa   Tamási iskola   Tardos Tibor   Tarnóczky Tamás   Tihanyi Bencés Apátság   Turányi Gábor   Törökbálint   Tövissi Zsolt   Tüzér utca   U. Nagy Gábor   Valkai CSaba   Valkai Csaba   Valkonya,   Varga Mátyás   Vendvidék   Veszprém   Vincent van Gogh   Vincze László   Virág   Virág Csaba   Vizdák Janka   Vysehrad atalier   Várkert Bazár   Várszegi Asztrik   Vékony Péter   WAMP   Wesselényi Garay Andor   Wesselényi-Garay Andor   Zeke Gyula   Zombor Gábor   Zsolnay Kulturális Negyed   Zsuffa   Zsuffa Zsolt   abc   alkotóhét   archív   bevk perović arhitekti   biennále   bme   boldogság   borászat   bölcsőde   bútor   dokumentumfilm   duna   egészség   előzetes   eozinmáz   esszé   faluház   felújítás   fürdő   graffiti   gázgyár   gólyabál   hotel   híd   interjú   iskola   kamalduli remeteség   kereskedelmi épület   kert   kertváros   kilátó   kiállítás   kolostor   kápolna   képkocka   kórház   könyvtár   közösség   leadásfutás   lépcső   mozi   munkacsoport.net   múzeum   művészettörténet   művészpiac   nyaraló   promo   propeller z   párbaj   spenótház   sportcsarnok   sportlétesítmény   stadion   stockholm   street art   szociális épület   szálloda   szélmalom   templom   tettye   tt1   társasház   uszoda   van Gogh   vasas vívócsarnok   város   városarculat   városháza   vívócsarnok   wellness   weninger borászat   xpozíció   zarándokház   zene   zongora   Árvai András   Árvai AndrásFUGA   ÉL-csarnok   Építész Stúdió   Építészet és kritika és írás   Óbudai Gázgyár Villamos Központ   Újmassa   Újpalota   építészkar   épületfotó   és   óvoda   üvegvisszaváltó   Őskohó  
>
Kurucdombi szélmalom - admin
Önarcklip 1 - admin
Interjú a munkacsoport.net építészeivel - admin
Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita kolostor - admin
A rendes és a rendetlen - interjú a szlovén Ofis építészeivel - 6B.hu
Konkrét dolgok - admin